Travspelmm.

 

besöksräknare

 

Inför V75                                                                   

  www.travotips.se                            Här kan du läsa om alla Hästar som startar.     

  terostravtips                                   All infomation du behöver finns att läsa här.

                                                       Annons

                                                     

                        Rikstravet team SHL logotype 

                

 

 V75-1 Expressen

Omgången inleds med ett topplopp. 1 Very Kronos är obesegrad felfri och har skyhög kapacitet. Han är snabb från början men innerspåret är inte optimalt och han lär utmanas om ledningen och då kan det bli galopp. 2 Speedy Foxy Vicane är ett toppsto som jagar tredje raka V75-segern. 5 Dear Friend svarade för en toppinsats som knappt slagen av  Speedy Foxy Vicane i Eskilstuna. 10 Handsome Brad och 11 Erik Sting ska också med på lappen.

V75-2

1 Xantis Brazil är en klassklättrare hos Nicklas Westerholm. Det blev säker seger i V75 senast trots att han inte var lika bra som i debuten för ”NW". 5 Cobbys Olifant såg kanonfin ut vid sin försöksseger. 9 Caligula går lika bra bakifrån enligt Robert Bergh och sänker många.

V75-3

Solvalla Grand Prix med en halv miljon kronor till vinnaren kräver en hel del streck. 1 Vamp Kronos kan förmodligen inte hålla upp ledningen och får hoppas på lucka. 6 Zack´s Zoomer är mitt tidiga vid i loppet.

V75-4

2 Queen Of Sand får snart utdelning på sin toppform. Hon ser underbar ut för dagen och ställer inte spåret till det blir det framskjuten placering. 6 Darling Harbour gick äntligen felfritt senast och visade sin rätta klass. Hon blir att räkna med igen.

V75-5

6 Global Unprotected bröt ned lite på upploppet senast och missade vinsten på grund av det. Han är värd en seger. 5 Heart Of Steel har gjort flera topplopp och blir att räkna med.

V75-6

Loppet blev spännande i och med att världsstjärnan 12 Propulsion gick sämsta spåret. Han har god chans att vinna ändå men någon straffspark är det inte. 5 Nadal Broline är sylvass på speed och med rätt ryggar fram till 200 kvar blir det åka av.

V75-7

Om 1 Global Trust försvarar innerspåret är loppet troligen över. Han har varit magiskt bra efter comebacken och blir svårslagen.

Relaterade ämnen

  • V75                               
  •               
  • V75-tips                          
  •           

 

Christoffer Wickmans V75-tips:Aftonbladet plus

Snabbanalysen

V75-finaler på Solvalla är alltid kittlande.

Den här lördagen inget undantag.

Dessutom: två spikar som står med tre ben i mål.

Sveriges huvudstadsbana Solvalla dukar i morgon upp för travfest med V75-finaler och V75-finaler på Solvalla är alltid kittlande. Daniel Redéns superstjärna Propulsion visar upp sig, men med Frankrike i planerna och från iskallt utgångsläge gör jag ett försök att fälla honom. Det kan vara så enkelt att Propulsion bara kliver runt det här gänget, men då får det vara så i så fall. Givetvis kommer Propulsion att köras för vinst, men det här är knappast Redéns hästs viktigaste lopp i karriären och han lär inte tömmas för att vinna just det här loppet.

Två stabila spikar

Jag tycker att det finns två stabila spikar i omgången. Det handlar om Magnus Jakobssons Global Unprotected och Timo Nurmos Global Trust. Global Unprotected är jag svag för och dessutom talar all statistik för honom på lördag. Global Trust tränas av V75-kungen Timo Nurmos och något annat än segermelodi spets och slut är inte troligt.

Spetsstriden

V75-1: Flera startsnabba hästar och räkna med tuff körning inledningsvis. 1 Very Kronos är kvick vid laddning, men utifrån utmanas han av trion 3 Don’t Mind Me, 5 Dear Friend och 6 Stepping Spaceboy. Jag har bra spetskänsla för Don’t Mind Me.

V75-2: 3 Powderfinger är startsnabb och får gälla som spetsfavorit, utifrån utmanar 5 Cobbys Olifant och 1 Xanthis Brazil med lättare balans kan nog också öppna rejält.

V75-3: 6 Zack’s Zoomer brukar kunna pressa sig till tät och lär köras offensivt, invänidgt utmanar 3 Eldorado B. och 4 Hard Times som båda kan öppna kvickt.

V75-4: 1 Chacha Sisu är väldigt kvick i benen och blir svår att rubba i spetsstriden.

V75-5: 1 Lexington Hall håller upp initialt, men släpper nog till 6 Global Unprotected.

V75-6:  3 Milligan’s School missar inte ledningen, 5 Nadal Broline lär ställa frågan.

V75-7: 1 Global Trust är kvick och trots snabba hästar utvändigt tar han ledningen.

Galoppvarning

V75-1: 1 Very Kronos är ingenting att lita på, vilket han visat flertalet gånger. Inte heller 6 Stepping Spaceboy är helt stabil in mot första sväng.

V75-2: Ingen av de tolv hästarna i loppet är direkt osäker, det ska väl vara viss galoppvarning på 1 Xanthis Brazil med lättare balans och innerspår.

V75-3: 5 Eurythmic Sisu och 10 Earl Variera.

V75-4: 4 Stella Pona från start, sedan är duon 6 Darling Harbour och 13 Eva I.H. inte helt stabil.

V75-5: Ingen i loppet är direkt osäker, det ska väl vara 7 Mega Star som har två galopper i raden.

V75-6: 9 Diamanten är normalt inte osäker, men har galopperat en hel del i de senaste starterna.

V75-7: Endast favoriten och min spik 1 Global Trust är den häst i sällskapet som står noterad för en galopp i raden, men han är normalt stabil.

Tänk på att ...

... 1 Very Kronos (V75-1) är hur kapabel som helst, men han är alltså ingenting att lita på.

... 4 Hard Times (V75-3) är en kapabel häst som nu ska tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag, dessutom är han obesegrad i spets.

...6 Global Unprotected (V75-5) är obesegrad på Solvalla efter två försök, dessutom har han sex av sex från ledningen. Allting talar för honom.

... 12 Propulsion (V75-6) har lottats till iskallt utgångsläge och med Frankrike i sikte lär han ­inte köras ihjäl för att vinna just det här loppet. Jag gör ett försök att fälla honom och garderar brett.

Spiken

1 Global Trust (V75-7) står med tre raka segrar och jag tror han tar fjärde raka segern i morgon. Timo Nurmos häst har en skräddarsydd uppgift framför sig och någonting annat än segermelodi spets och slut skulle förvåna mig väldigt mycket.

Luringen

3 Olga Utca (V75-4) tycker jag faktiskt är en ganska fin häst och i mina ögon blir hon alldeles för lite spelad i morgon, vilket gör henne intressant. Carl Johan Jepson upp känns kittlande och vid minsta klaff tror jag på bra segerchans!

Bästa spelet

6 Global Unprotected (V75-5) har fått fyra lopp i kroppen efter paus och bör således närma sig toppformen på allvar och jag är helt inne på ­honom. För mig är han en given spik på V75. ­Rapporterna går i dur och han vinner detta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        Upp  

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BoEklof

 V75  7 rätt tot. 6045;. Solvalla   DD 610: Solvalla 25/01

 V64 5 rätt tot. 196:- Romme  30/01

 V75 7 rätt tot. 8750:- Axevalla   DD 106:- 31/01

 V64 6 rätt tot. 2510:- Färjestad  01/02

 V64 DD. 73:- Mantorp  02/02

 V64 4rätt tot. 12:- Umåker 17/02  DD 47:-

 V64 5 rätt 1000:- Lappen tot 360:-   DD 47:-  17/02 Umåker

 V86 DD 57:- Sol-Berg 25/02

 V64 5 rätt 1000:- Lappen tot 880:-   DD 54:-  26/02 Örebro

 V64 5ätt 82:- DD 112:- 27/02 Bd Roger Walmann